pátek 20. listopadu 2009

5 způsobů, jak si usnadnit práci


Dnešní zprávička o poklesu návštěvnosti Twitteru mne inspirovala k připomenutí aplikací, které usnadní správu všech účtů na Facebooku či Twitteru. Ve své podstatě to pak dopadá tak, že na Twitter už vlastně vůbec nechodím a tweetuju prostřednictvím jiných rozhraní. Takže:

Ping.fm
Platforma, ze které lze snadno managovat všechny účty na různých (desítkách!) sítích. Ovládání účtů funguje i selektivně, tzn., pokud chcete updatovat LinkedIn a Facebook ale Twitter ne, nastavíte si příslušné skupiny a je hotovo.

Hootsuite.com
Hootsuite je další vychytávka, tentokrát jen pro uživatele Twitteru, ale musím říct, že patří mezi moje nejoblíbenější vůbec. Snadno tu můžete ovládat více svých účtů, sledovat všechno, co se vám v nich děje, monitorovat výskyt klíčových slov a spoustu dalších věcí. K tomu je tu navíc jedna geniální věcička, a to je odložený tweet. Prostě si nastavíte, kdy chcete, aby byl publikován a z jakého účtu a je to.

Selective Twitter Status
Tohle je spíš drobnůstka, ale docela milá a musím říct, že jsem si na ni už absolutně zvykl. Pokud využíváte Twitter i Facebook, nechcete statusy kopírovat dvakrát, ale taky nestojíte o to, aby se všechny statusy objevily na obou sítítch, pak přesně pro vás je tu Selective Twitter Status. Jednoduchá Facebooková aplikace vás provede instalací a od této chvíle stačí vždy, když updatujete Twitter dát na závěr tweetu hashtag #fb a právě tenhle tweet se objeví i ve vašem Facebook statusu.

Bit.ly
Bez zkracovače linků už si neumím svůj život v sociálních sítích ani představit :-). Já si zvykl na bit.ly, které nejen zkrátí každý link tak, aby mi neubíral zbytečně znaky v tweetech, ale zároveň je prostřednictvím bit.ly můžu rovnou tweetnout a ještě sledovat, kolik lidí a odkud tento link rozkliklo.

Synchronizace FB page s Twitterem
Pokud administrujete FB page, nabízí vám Facebook jednoduché propojení s Twitter účtem. Nemusíte tak vše kopírovat dvakrát, vše, co na zeď FB page napíšete, se automaticky objeví i na zvoleném Twitter účtu. Pro profil tato aplikace není, jen pro FB page.

To jsou moji oblíbenci. Jaké využíváte vy?

Žádné komentáře:

Okomentovat