pondělí 6. září 2010

Sociální média, přichází tsunami zájmu!

Po dvou měsících prázdnin se vracím k pravidelné aktualizaci blogu :-) A rozhodně bude o čem psát – přichází totiž doslova tsunami zájmu o sociální média!

Už tento čtvrtek (9. září od 8:30, Slovanský dům v Praze) proběhne Social Marketers Summit, který pořádají společně Boooster a Tyinternety, a jehož partnerem je mj. i PR.Konektor. Program bude mít čtyři hlavní tématické bloky:
1. Současný stav sociálních sítí a komunit, kde o sociálních platformách bude hovořit třeba Erika Swallow z Mashable.com
2. Public Relations a sociální média, kde se bude povídat mj. o roli sociálních médiích v letošní předvolební kampani
3. Kreativita a zábava, blok věnovaný (nejen) social gamingu, kde vystoupí zástupci Electronic Arts, Red Bullu a další
4. Tracking, analytika a ROI, na který se těším asi nejvíc a který summit uzavře

Bezesporu jde zatím o nejkomplexnější summit věnovaný sociálním médiím v České republice, takže by na něm nikdo, kdo tuto oblast bere vážně, neměl chybět. Jestli jste se ještě neregistrovali, můžete tady.

Ale pozor! Tím vlna zájmu o sociální média nekončí! Hned následující týden, v pátek 17. září proběhne od 9 hodin v NH hotels v Praze v rámci PR FORUM seminář k sociálním sítím. Seminář pořádá APRA a jeho garantem je PR.Konektor. Cílem semináře je probrat fenomén sociálních sítí z různých úhlů pohledu a ukázat, jak lze sociální sítě využít v PR a marketingu a jak je začlenit do komunikačních konceptů. Na semináři bude o principech a budoucnosti digitálního PR přednášet Jerry Silfwer, jeden z nejvlivnějších PR blogerů známý jako Doktor Spinn a šéf oddělení pro digitální PR v agentuře Springtime ze sítě Eurocom Worldwide. Na semináři dále vystoupí Pavel Hacker z Booosteru (stanovování a vyhodnocování cílů při komerčním využití sociálních médií), Pavel Prouza z Brandz Friendz (Facebook, jeho využití i omezení), Jarda Cír z Perfect Crowd (výzkum, strategie a plánování projektů na sociálních sítích) a Honza Galgonek z AdExpres.com (vertikální plánování jako efektivní podpora PR). Kompletní program najdete zde, přihlásit se na seminář můžete tady.

Nevíte, kterou z akcí si vybrat? Doporučuji rozhodně obě, litovat nebudete!

Žádné komentáře:

Okomentovat